Concurs fotorelats #desfemlesdesigualtats

desfem

Què són els fotorelats de #desfemlesdesigualtats?

Són el resultat d’una descoberta a través de la fotografia de les desigualtats i les injustícies locals per part dels infants i joves participants en la primera fase del projecte, i de la seva reflexió crítica sobre la vinculació amb els drets humans i l’àmbit global.

Qui pot elaborar els fotorelats?

Cada infant i jove participant en la primera fase del projecte completa. Els fotorelats són d’elaboració pròpia i individuals, tret que el professorat decideixi fer-los per parelles en el cas dels infants de 5è de primària.

Hi haurà premis en les experiències pilot?

Hi haurà premis per a cada municipi: Tarragona, L’Hospitalet, Barcelona i Vilanova i la Geltrú. I fins i tot hi haurà premis per a cada centre participant.

El premi és una distribució de postals dels fotorelats guanyadors de cada centre participant perquè es puguin difondre i així compartir i sensibilitzar sobre les desigualtats al nostre entorn més immediat.

Les postals es lliuraran en els actes de cloenda. Al vostre centre rebreu una invitació a l’acte de cloenda de la vostra ciutat.

Què hem de tenir en compte per votar?

A l’hora de votar, tingueu en compte que ens interessa denunciar les desigualtats! No és tant important que la fotografia sigui artística i bonica! Ens interessa el seu valor com a relat de denúncia de les desigualtats i les injustícies.

Us proposem aquests criteris:
⊕ L’enginy en l’observació de la realitat
⊕ La creativitat en la relació entre la imatge i les idees de les desigualtats locals i globals i els drets humans.
⊕ La reflexió crítica i l’enfocament propositiu expressat en el relat.

Qui pot votar?

En el cas de les experiències pilot ha pogut votar qui volgués: els mateixos infants i joves participants en la primera fase del projecte, la seva família, els seus amics i amigues, més alumnat dels centres, els ciutadans i ciutadanes de la localitat o qualsevol persona del món.

En algunes valoracions de les experiències ha sortit que deixar obertes les votacions ha suposat que no sempre es respectessin els criteris establerts. Per això, s’ha valorat en un futur fer un jurat amb alumnat, famílies, professorat i agents externs.

Què es farà amb els fotorelats?

Els infants i joves elaboraran una proposta de difusió dels fotorelats per sensibilitzar la ciutadania de la localitat o la comunitat educativa del centre educatiu. El professorat del centre serà qui durà el seguiment de la difusió.

La Fundació Akwaba també utilitzarà les xarxes socials i publicacions per difondre l’experiència i els fotorelats per desfer les desigualtats!

akwabafundacio negra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s