Lliurament de cartells motivadors a la PAH de l’Hospitalet per l’alumnat de l’escola Canigó

Dilluns 1 de febrer dues representants de 4rt d’ESO de l’escola Canigó, acompanyades per la professora Mercè Lores i dues tècniques d’Akwaba, vam participar a una Assemblea de la PAH d’Hospitalet.

Allà vam visionar el vídeo resultat de la xerrada del 20 de novembre de representants de la PAH a l’escola i finalment les alumnes van lliurar els cartells amb frases i il·lustracions que havien creat per donar ànims a les persones de la PAH.

Els membres de la PAH de l’Hospitalet van rebre il·lusionats els cartells i es van comprometre a penjar-los en un mural i exposar-los durant les assembleas, ja que comparteixen l’espai i fer fotocòpies per penjar-los en les seves accions. També van comprometre’s a difondre el vídeo per twitter.

Tot seguit va continuar l’assemblea amb els seus punts habituals i vam poder veure:

– la complexitat de relació amb els bancs i ara les seves gestores per arribar a acords sobre les hipoteques abusives (vam conèixer el cas d’un baix de 280.000€ el 2005 sense cèdula d’habitabilitat ara és taxat per 68.000€).

– que els acords passen per l’apoderament i la solidaritat entre persones afectades i advocats voluntaris de la PAH que han après a combatre aquesta injustícia gràcies a la informació, formació i accions d’incidència col·lectiva.

– que la dació en pagament no és cap txollo, la gent ha pagat ja durant 8-10 anys però prefereix perdre els diners pagats i sortir del malson que incrementar el deute a través de més crèdits oferits pels bancs.

-que algunes tècniques de serveis socials no donen tota la informació sobre els ajuts o passos a fer quan no tens accés a un habitatge digne i encara posen pors sobre la tutela dels fills/filles.

-la necessitat d’estar ben actualitzat dels canvis en les lleis. Actualment hi ha diferències entre la llei espanyola i la llei catalana 24/2015 que resulta més beneficiosa però no sempre les gestores l’apliquen si les persones afectades no l’exigeixen.

-que a l’assemblea afectades i exafectades amb experiència s’ajuden, intercanvien informació i aprenentatge, ànims i apoderament.

-que en un moment s’expressa la solidaritat i si cal anar a fer una acció l’endemà, quatre persones s’apunten.

-que la PAH és un exemple admirable de solidaritat, apoderament i interculturalitat real entre persones afectades i voluntàries.

Vegeu els cartells lliurats:

 

Vegeu imatges de l’assemblea:

Deixa un comentari